Lakóház tűz Nagymaroson

2018. november 23-án nem sokkal 17 óra után érkezett a riasztás, mely szerint Nagymaroson a Kisújhegy utcában egy lakóház ég. A bejelentő nem tudta biztosan, hogy emberi élet van-e veszélyben. A felderítést és az oltást a váci és rétsági hivatásos tűzoltókkal közösen, nagy erőkkel kezdtük meg. Szerencse a szerencsétleségben, hogy a tűzesetben senki sem sérült meg. Azonban a legnagyobb szerencsétlenség, hogy a tűz elkerülhető lett volna. Az előzetes vélemények szerint a tűz kiváltó oka az a kémény  volt, azonban pontos információ nem áll rendelkezésre arról, hogy mikor volt a  kémény tisztítva.

Bár kötelező, mégis sokan kikerülik a kéményseprést. Azonban, mint ez az eset is mutatja néhány ezer forint és némi kellemetlenség fejében megelőzhető egy hasonló káresemény.

A kémények tekintetébe a szénmoxid a másik komoly veszélyforrás az épületben tartózkodókra. A legtöbb esetben ez a probléma is elhárítható a rendszeres és szakember által végzett kéményseprésekkel. Jó néhányan tévesen hiszik, hogy a szénmonoxid jelző jelent biztonságot. Azonban ezek az eszközök pusztán a bekövetkezett bajra hívják fel a figyelmet, de nem előzik meg azok bekövetkezését. Saját és családunk élete, valamint anyagi javaink érdekében előzzük meg a megelőzhetőt és fordítsunk gondos figyelmet a tűzvédelmere és kéményeink tisztaságára.